March 1, 2017

ILEC

ILEC (International Legal English Certificate)

ILEC ispit namenjen je svim pravnicima i budućim pravnicima koji žele da se bave međunarodnim pravom. Međunarodno je priznat Kembridžov ispit u oblasti ILEC (International Legal English Certificate)prava i podrazumeva da kandidat poznaje engleski jezik na nivou B2 do C1 po Međunarodnom Evropskom Referentnom okviru za strane jezike (CEFR).

ILEC sertifikat predstavlja dokaz o sposobnosti sporazumevanja u pravnim poslovima, na engleskom jeziku (čitanje i razumevanje ugovora, statuta i pravnih mišljenja, razumevanje i učestvovanje u pravnim diskusijama i prezentacijama, pisanje memoranduma i predloga).

Ispit se sastoji iz četiri dela, od kojih svaki nosi 25% ocene ispita:

Č i t a nj e  u trajanju od 1 h i 15 minuta

P i s a nj e  u trajanju od 1 h i 15 minuta

S l u š a nj e  u trajanju od 40 minuta

G o v o r  u trajanju od 16 minuta

Čitanje, pisanje i slušanje polažu se u istom danu, dok usmeni deo ispita može biti održan i nakon nekoliko dana i sprovodi se u paru sa još jednim kandidatom, sa dva ispitivača. Pitanja su koncipirana na realnim situacijama iz pravne prakse.

Ispit možete prijaviti u Britanskom Savetu (British Council) na adresi Terazije 8/II ili putem njihovog zvaničnog sajta u Srbiji: http://www.britishcouncil.rs/exam/cambridge/register

Centar za edukaciju „NS PRO GROUP“ u svim svojim centrima organizuje pripremnu nastavu za polaganje ILEC ispita. Zakazivanju nastave prethodi besplatno ulazno testiranje nivoa znanja kandidata. Kandidat bi već trebalo da poznaje engleski jezik na nivou B1 (Intermediate) kako bi bio u stanju da proširi svoja znanja vezano za terminologiju iz oblasti prava.

Pripremna nastava uglavnom je individualnog tipa, „1 na 1“, predavač i polaznik. Dužina trajanja nastave i fond časova uslovljeni su nivoom znanja i potencijalom svakog pojedinačnog kandidata.

 

Ukoliko Vas zanima više informacija o ovim testovima, načinu prijave ili polaganju, javite nam se: kontakti