March 1, 2017

ICFE

ICFE (Internatonal Certificate in Financial English)

ICFE International cerificate in financial englishICFE je međunarodno priznat Kembridžov ispit engleskog jezika u domenu finansija i računovodstva.

Ovaj ispit podrazumeva da je kandidat već savladao engleski jezik na nivou B2 do C1 po Međunarodnom Evropskom Referentnom okviru za strane jezike (CEFR).

Kao i svi ispiti iz grupe Cambridge ESOL i ovaj ispit priznat je u svim zemljama engleskog govornog ispita. Većina uspešnih internacionalnih kompanija kao dokaz o poznavanju engleskog jezika u oblasti finansija zahteva upravo posedovanje ICFE sertifikata.

 

ICFE ispt traje 210 minuta i sastoji se od čitanja, pisanja, slušanja i govora.

 

Sadržaj ispita

 

Čitanje i pisanje u trajanju od 75 minuta, od kojih čitanje podrazumeva 6 delova sa 54 pitanja, dok se u delu pisanja od kandidata očekuje da napiše pismo i esej na zadatu temu.

Slušanje je deo ispita u trajanju od 40 minuta koje je podeljeno u 4 segmenta i obuhvata ukupno 30 pitanja.

Usmeni deo ispita podrazumeva konverzaciju u trajanju od oko 16 minuta sa još jednim od kandidata i takođe se sastoji od 4 segmenta:

  • predstavljanje kandidata;
  • odgovaranje na kratka pitanja vezana za finansijsko poslovanje;
  • izlaganje na temu po odabiru, od dve ponuđene i
  • konverzacija sa drugim kandidatom na temu svega ranije izloženog.

 

Ispit možete prijaviti u Britanskom Savetu (British Council) na adresi Terazije 8/II ili putem njihovog zvaničnog sajta u Srbiji: http://www.britishcouncil.rs/exam/cambridge/register

Rezultati ispita dostupni su nakon 4-6 nedelja kada je reč o formi pisanog ispita, dok se na rezultate ispita rađenog putem računara čeka 2-3 nedelje.

 

Centar za edukaciju „NS PRO GROUP“ u svim svojim centrima organizuje pripremnu nastavu za polaganje ICFE ispita. Zakazivanju nastave prethodi besplatno ulazno testiranje nivoa znanja kandidata. Kandidat bi već trebalo da poznaje engleski jezik na nivou B1 (Intermediate) kako bi bio u stanju da proširi svoja znanja vezano za terminologiju iz oblasti prava.

Pripremna nastava uglavnom je individualnog tipa, „1 na 1“, predavač i polaznik. Literatura koja se koristi usko je specijalizovana za oblast finansija i računovodstva. Dužina trajanja nastave i fond časova uslovljeni su nivoom znanja i potencijalom svakog pojedinačnog kandidata.

 

Ukoliko Vas zanima više informacija o ovim kursevima kod nas, javite nam se: kursevi